Nyheter


Användarens profilbild
jonas_sth
Site Admin

One:87 Y1 motorvagn för leverans

Inläggav jonas_sth » sön 09 okt 2016, 10:43

one87_y1.jpg
Nu är äntligen leveransen av Y1or :tummeupp:

Mer info: one87.se

Användarens profilbild
jonas_sth
Site Admin

Jeco Z65 Diesellok för leverans

Inläggav jonas_sth » sön 09 okt 2016, 11:09

jeco_z65_536.jpg
Under veckan kom Jeco diesellok Z65 i två olika utförande och senare under hösten utlovas Z70 :tummeupp:

Modellen är riktigt trevlig och jag återkommer med min lilla review och bilder.

Mer info: mjhobby.se

Användarens profilbild
jonas_sth
Site Admin

Märklin Katalog 2016/2017 för leverans

Inläggav jonas_sth » mån 24 okt 2016, 05:53

marklin_2016_17.jpg
marklin_2016_17.jpg (23.9 KiB) Visad 3395 gånger
Finns i butik inom kort...

Användarens profilbild
Sweden

Ånglok SJ litt E från Liliput i oktober 2017

Inläggav Sweden » fre 28 okt 2016, 11:21

Ånglok SJ litt E från Liliput oktober 2017

På MJ-Hobbyexpertens hemsida kan man i deras rullande nyhetssvep finna att Liliput ska komma med en modell i skala 1:87/H0 av ånglok SJ litt E i oktober 2017. Detta ska bli en begränsad serie av loknummer 904 och 1189. Modellerna ska komma att finnas för både DC likström och AC växelström. Förbokningar av dessa modeller kommer att kunna göras från och med mitten av november.

Detta är en oväntad nyhet då utländska tillverkare sällan ger ut specifikt svenska modeller, undantag finns dock, vilket de skandinaviska tillverkarna i huvudsak har stått för under 2000-talet, och särskilt då det i detta fall rör sig om en modell av ett svenskt ånglok.

En kvalificerad gissning är att Janne Wallin och hans Jeco har påbörjat och försöker sig på ett samarbete med i detta fall Liliput då han har haft en massa strul och problem med att producera i Kina.

Som kanske många vet så påverkade de ekonomiska oroligheterna i världen det för flertalet tillverkare som producerade i just Kina vilket i och för sig är en annan historia men inte här och nu. Det man kanske kan utläsa av det här är att sötebrödsdagarna med att producera i Kina är slut och över om man inte har pålitliga tillverkare eller egna fabriker där som man har kontroll över.

Först så producerade MKT-Model Korea Trading modellerna åt Janne Wallin och hans Jeco men tydligen så skar det sig med det och 2012 så slog man på stora trumman att man hade en ny tillverkare och att en ny generation med supermodeller skulle komma. Katalogen för 2012-2014, som förresten försvunnit från Jeco och MJ-Hobbyexpertens hemsidor, var späckade med nya kommande modeller.

Men även med den nya producenten i Kina så skar det sig redan från början i och med Ma-loken och nu i och med modellerna av Z65/Z70/Z71 så har man flyttat gjutformarna till en tredje producent i Kina. Man kan anta att Janne Wallin och hans Jeco söker nya vägar att tillverka svenska modeller men vilket som så kan man hoppas på en lösning och fler relativt prisvärda svenska modeller i framtiden.

Det ska bli mycket intressant att se hur skalenlig och detaljerad denna modell kommer att bli då Janne Wallin, när det tidigare handlade om att dessa lok skulle komma att tillverkas i Kina direkt för Jeco, pratade om att man skulle göra kompromisser på modellens chassi för att de skulle kunna fungera på Märklin-räls på grund av axelavståndet och Märklins hjul-flänsar.

Lasse alias Sweden